CBME winkel

‘Nederlands Internationale Budo
Hall of Fame’ Eerste Editie 2013-2016

Totaal_ontwerp cover

Onderwerp: geschiedenis van het ontstaan van het CBME, het BNK Predikaat, en uiteraard – zoals de titel al aangeeft – de Internationale Hall of Fame met daarin de talloze opgenomen pioniers, topsporters en filmsterren die tussen 2013 en 2016 werden opgenomen inclusief vele kleurenfoto’s.

Auteur: Patrick Baas
(Verwachte publicatiedatum: 2016)

——————————————————————————–

‘De Pictoriale Geschiedenis van Karate’

Complete cover

Onderwerp: honderden nog nooit eerder gepubliceerde historische foto’s en verhalen van de grootmeesters van allerlei karatestijlen .

Auteur: Patrick Baas.
(Verwachte publicatiedatum: onbekend)

——————————————————————————–

‘Kobudo, wapenkunsten van Ryukyu en Japan’

Plano_Cover_Kobudoboek

Onderwerp: de auteur beschrijft de historie van de traditionele wapens en hun connectie met karate, de bruikbaarheid ervan in de moderne tijd en vergelijkingen met wapens uit internationale vechtsystemen. Het boek beschrijft het ongekende belang van een aanvullende wapentraining maar pint zich niet vast op het traditionele kobudo. Deze uitgave kwam tot stand met behulp van diverse Japanse, Okinawaanse en Indonesische musea en bevat voorwoorden van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan), Soké Takayuki Kubota (10e dan), Soké Dr. Masaaki Hatsumi en Kaicho Jon Bluming (10e dan). Het boek bevat ruim 700 foto’s waarvan velen door de auteur in Japan, Okinawa en Indonesië werden geschoten. Tevens bevat het boek fraaie foto’s van de Amerikaanse topfotograaf Chris Willson die aan deze uitgave zijn medewerking verleende.

Auteur: Patrick Baas – Uitgave van CBME.
Aantal pagina’s: 284
Taal: Nederlandstalig
ISBN code: 9789-49101-4000
Publicatiedatum: februari 2014
Prijs: € 22,95
Verkrijgbaar via Bol.com, AKO, V&D e.a. internetsites.

——————————————————————————–

‘De weg naar meesterschap, kempo karate’

Cover Kempo Karate. de weg naar meesterschap.indd

Onderwerp: In De weg naar meesterschap, kempo karate, leidt de auteur de lezer langs het pad van discipline, zelfbeheersing, filosofie, meditatie, ademhalingstechnieken, spiritualiteit, voeding en oosterse geneeswijzen. Het boek geeft vernieuwende inzichten in de redenen van kata-lopen en de talloze overeenkomsten met vechtsystemen als het Chinese kung-fu, het Indonesische pencak silat, het Thaise muay thai boran en het Koreaanse taekwon-do. Aangevuld met ruim 454 foto’s en illustraties, waarvan velen zijn genomen tijdens de Japan- en Okinawareis van de auteur, is dit boek een absolute aanrader. Het boek bevat voorwoorden van Hanshi Tetsuhiro Hokama (10e dan), Dr. Dai Soon Lee (9e dan) en Kepala Guru Pelatih C.D. Kessing.

Auteur: Patrick Baas
Aantal pagina’s: 400
Taal: Nederlandstalig

ISBN code: 9789-49101-4215
Publicatiedatum: 2012
Prijs: € 29,95
Verkrijgbaar via Bol.com, AKO, V&D e.a. internetsites.

——————————————————————————–

‘Nicolaes Petter’

petter_cover

Onderwerp: Nicolaes Petter was een wijnhandelaar en een bekende onverslagen worstelaar in het 17e eeuwse Amsterdam. In 1674 publiceerde hij zijn kennis op het gebied van worstelen en zelfverdediging in een boek met 71 etsen van de beroemde kunstenaar en illustrator Romeyn de Hooghe. Volgens sommige vechtsporters en historici is het één van de belangrijkste boeken dat ooit over de krijgskunsten werd gepubliceerd. Dit boek is een biografie over Nicolaes Petter en een introductie van de wereld waarin hij zich begaf. Met voorwoord van Bas Rutten.

Auteur: Jerome Blanes
Aantal pagina’s: 646
Taal: Engelstalig

ISBN code: 9781-10591-6694
Publicatiedatum: 2013
Prijs: € 24,12
Verkrijgbaar via www.nicolaespetter.blogspot.nl

——————————————————————————–

Shaolin Dit Da Jow

IMG_306820140103_134221Foto 1Foto 3

Omschrijving: Deze Dit Da Jow (kruidenreceptuur van de Shaolin Tempel in Henan, China) is volgens een traditioneel recept vervaardigd. Dit Da Jow wordt veelal gebruikt in zowel kung-fu (Iron Palm training) als in karate bij makiwara training. Dit Da Jow – dat samengesteld is uit 18 verschillende kruiden – beschermt de handen tegen beschadigingen en wordt effectief ingezet tegen blauwe plekken en kneuzingen. De hieronder geplaatste foto’s laten een vrij donkere blauwe plek zien en een foto van 5 dagen later. De 7e dag was de plek volledig verdwenen. Dit effect werd bereikt bij één keer per dag smeren, terwijl de officiële voorschriften drie keer per dag zijn. Met andere woorden: de Dit Da Jow werkt nog sneller dan op deze foto’s te zien is. Zware kneuzingen verdwijnen gemiddeld binnen één week en bij hardnekkige gevallen binnen twee weken. Dat terwijl de zalfjes van de huisarts je soms maandenlang bezig kunnen houden.

Inhoud: 350 ml.
Prijs: € 16,00 (exclusief € 6,75 verzendkosten)